Voorkom barsten in tijdens het boren in badkamertegels

Boren in badkamertegels? Wij geven je een aantal handige tips

Hoe kun je het beste boren in badkamertegels? Of is er wellicht een goed alternatief hiervoor? Wij leggen het je graag uit en geven je een aantal handige tips. Het is namelijk belangrijk dat je een goed plan van aanpak hebt. Zorg dat je weet hoe je te werk moet gaan, en doe dit ook met het juiste gereedschap. De kans is anders groot dat een badkamertegel kan gaan barsten tijdens het boren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe je dit het beste aanpakt? Dat lees je in onderstaand artikel.  

5 tips voor het boren in badkamertegels

Tip 1: Kies de juiste boormachine

Voor elke oppervlakte is er in principe een ideaal type boor, zo ook voor jouw badkamertegels. Bij het boren in badkamertegels is het verstandig om gebruik te maken van een speciale tegelboor. Met dit type boormachine kom je zonder al te veel problemen door de eerste keiharde laag op de tegels heen. Een tegelboor heeft namelijk een zeer scherpe punt, wat gemakkelijk door het materiaal heen kan komen. Wil je meerdere gaten boren in badkamertegels? Dan is het handig om een setje van  verschillende formaten tegelboren aan te schaffen. Afhankelijk van hoe groot een boorgat moet zijn, kun je zo kiezen voor het juiste formaat boor.

boren in badkamertegels

Tip 2: Ga voorzichtig te werk tijdens het boren in badkamertegels

Om door badkamertegels heen te kunnen boren heb je genoeg aan een goede accuboormachine. Een klopmachine werkt ook goed, mits je de klopfunctie natuurlijk uitzet. Begin bij het boren in de bovenste laag met een laag toerental en ga voorzichtig te werk. Eenmaal bezig? Voer dan de snelheid op totdat je helemaal door de tegel heen bent. Ben je erdoor heen? Wissel dan, afhankelijk van het materiaal dat onder de tegel zit, af van het type boor. Zit er een betonnen muur onder? Dan kun je het beste een boorhamer gebruiken. Moet je door een stenen muur heen? Dan is het voldoende om de klopfunctie op je klopboormachine te gebruiken.

 Tip 3: Zorg dat de boor koel blijft

Bij het boren in badkamertegels is het verstandig om een plantenspuit met water bij de hand te houden. Wanneer je gaat boren in hardere steensoorten komt er namelijk veel hitte vrij. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het tegelwerk of de boor beschadigd. Wij adviseren daarom om je boor koel te houden door er bijvoorbeeld wat koud water op te spuiten. Je kunt in plaats van water ook boorolie gebruiken. Dit breng je aan op zowel de boorkop als op de tegel.

badkamertegels boren
Vandaag besteld, is morgen in huis

Snel en gemakkelijk. Geniet direct van je opgehangen items!

Gratis thuis bezorgd vanaf €20

Bij bestellingen vanaf €20 betaal je geen verzendkosten

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Tip 4: Blijf uit de buurt van voegen

Veel mensen kiezen ervoor om te gaan boren in de voegen rondom de badkamertegels. Je hebt daar meer grip tijdens het boren. Echter is dit geen slimme keuze. Door het materiaal van de voegen gaan de schroef en de plug steeds losser zitten, zeker wanneer je te werk gaat in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat jouw handige zeeprekje dan binnen de kortste keren van de muur valt. Daarnaast heb je kans dat er een stuk tegel afbreekt.

Tip 5: Voorkom dat je uitschiet

Bij het boren in badkamertegels bestaat er de kans dat je uitschiet. Dit gebeurt wanneer de boormachine niet genoeg grip heeft op het materiaal. Het gevolg hiervan is waarschijnlijk een beschadigde tegel. Daarnaast is het zeer onprettig als je een draaiende boor tegen je vingers krijgt. Probeer dit te voorkomen door bijvoorbeeld schildertape op de plek te plakken waar je wilt gaan boren. Zet de boormachine precies in het midden van waar het tape is geplakt. Je weet dan zeker dat de boorkop genoeg grip heeft en niet zomaar wegglijdt. Na het boren kun je de tape verwijderen en heb je het perfecte gat geboord voor jouw zeep- of kruidenrekje!

Het perfecte alternatief voor boren in badkamertegels

Plakspijkers.nl heeft hét perfecte alternatief om niet te hoeven boren in badkamertegels, namelijk: plakspijkers. Deze plakspijkers, ook wel klevende spijkers, zijn ideaal om bijvoorbeeld een zeeprekje op te hangen. De zelfklevende spijkers in onze webshop hebben tot wel 10 KG draagkracht. Daarnaast hebben wij ook speciale waterdichte plakspijkers die speciaal zijn ontworpen voor natte ruimtes. Ideaal dus om te gebruiken voor op jouw badkamertegels!

Wil je graag ook andere dingen ophangen in je huis zonder te boren? Bekijk dan eens onze andere producten:

Bekijk hier alle producten voor ophangen zonder boren

Wil je niet boren in badkamertegels?

Kom je er niet helemaal uit? En wil je graag advies voor een alternatief bij boren in badkamertegels? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op via WhatsApp, we reageren vaak al binnen 5 minuten

Je kunt ons natuurlijk ook een mailtje sturen of direct bellen.

Veel gestelde vragen

Over onze waterdichte plakspijkers

Ben je van plan om te kiezen voor het alternatief om niet te hoeven boren in badkamer tegels? Let dan goed op de juiste draagkracht van de plakspijkers. De draagkracht van een spijker is het aantal gewicht dat een plakspijker kan dragen. Je kunt dus een product met een gewicht tot aan de maximale draagkracht van de plakspijkers eraan hangen. Zo ben je er zeker van dat het ophangsysteem niet loslaat waardoor het naar beneden zal vallen. 

Wanneer je een klevende spijker aan de wand hebt bevestigd welke goed is ontsmet volgens de gebruiksaanwijzing. Zal elke plakspijker in ons assortiment levenslang zijn draagkracht behouden. Het is dus een fabeltje dat in verloop van de tijd de draagkracht verloren gaat waardoor hij na een aantal maanden of jaren alsnog los zou laten.

Bij plakspijkers.nl willen we het gebruik van dit ophang systeem voor fotolijst ophangen zonder boren zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom vind je bij elk product een passende handleiding waarmee je snel en makkelijk de spijkers kunt ophangen. 

Hoe dit moet verschilt per merk en type. Kijk daarom in de product beschrijvingen van onze producten voor de juiste handleiding. 

Wat alle handleidingen gemeen hebben, is dat de ondergrond van te voren goed ontvet dient te worden. Ook dit lees je terug in de handleidingen.

Plakspijkers verwijderen doe je in veel gevallen gemakkelijk door deze er gewoon af te trekken. Let bij gevoelige wanden zoals behang of stucwerk er wel op dat je de ondergrond niet meetrekt. 

Dit risico beperk je het meest door de juiste type plakspijkers op gevoelige ondergronden te plakken. Deze types zijn namelijk speciaal voor behang en stucwerk ontworpen en beperken daarom het risico van een beschadigde wand met 95%!

Over plakspijkers.nl

Wanneer je bij plakspijkers.nl voor 17:00 besteld, verzenden wij de bestelling nog dezelfde dag. In dit geval kan je jouw bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen verwachten.

Bestel je na 17:00? Dan verzenden we jouw bestelling direct de volgende dag. Je kunt jouw bestelling dan binnen 2 tot 3 dagen verwachten. 

Bestellingen worden vrijwel altijd in brievenbus formaat verzonden. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor de pakketbezorger. Wel zo makkelijk toch?

Verzenden is vanaf €20,- helemaal gratis. Wanneer jij dus voor 20 euro of meer besteld, betalen wij de verzendkosten! Dit geldt ook voor verzenden naar België.

Bestel je voor minder dan €20,-, dan kost de verzending slechts €2,50

Ongebruikte producten zijn altijd gratis te retourneren

Bij plakspijkers.nl hebben we de laagste prijsgarantie. Dat betekend dat wanneer jij hetzelfde product ergens goedkoper vind (dit geld voor de productprijs + verzendkosten), je hetzelfde product bij ons helemaal gratis krijgt. 

Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice.

Op al onze producten krijg je altijd 3 maanden garantie. Wanneer de bestelde plakspijkers op de juiste manier zijn aangebracht en binnen 3 maanden al loslaten of een ander defect vertonen, krijg je het volledige aankoopbedrag terug. 

 

Contact met onze klantenservice kan gemakkelijk via e-mail, telefoon of WhatsApp. 

Je kunt ook ons contactformulier invullen. Dan nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.

Betalen via ons webshop kan veilig en gemakkelijk met Ideal, Apple Pay, Bancontact en MasterCard

Winkelwagen
Chat openen
Whatsapp met ons!
Vragen over schilderij ophangen zonder boren?