Je schilderij tot 10kg gemakkelijk ophangen

Schilderij ophangen zonder boren

Een schilderij is een niet te vergeten accessoire in huis. In veel gevallen bevestig je een nieuw schilderij aan de muur, maar telkens weer gaten boren in een nieuw gestucte muur of dat mooie behang blijft zonde. Gelukkig kan je met een goed ophangsysteem een schilderij ophangen zonder boren

Hoe je dit het beste aanpakt? Dat lees je in onderstaand artikel.  

Schilderij ophangen zonder boren

Hoe werkt een schilderij ophangen zonder boren

Een zwaar schilderij ophangen zonder boren kan op verschillende manieren. Echter is het belangrijk te kiezen voor de juiste methode, je wilt namelijk voorkomen dat jouw nieuwe aanwinst binnen een aantal uur van de wand komt. Wat de beste methode voor het ophangen van jouw schilderij is, is afhankelijk van het type schilderij. Het daarom belangrijk eerst na te gaan hoe zwaar het schilderij is en hoeveel ophanghaakjes deze heeft. 

Een gemiddeld schilderij weegt al snel 7 tot 10 kg. Het is dus aan te raden om een ophangmethode te kiezen die dit gewicht gemakkelijk kan dragen. Let op want er is veel verschil in de draagkracht van verschillende ophangsystemen zonder boren voor schilderijen. 

tesa verstelbare klevende spijker

Selecteer gemakkelijk de juiste draagkracht

Bij Plakspijkers.nl selecteer je gemakkelijk de draagkracht die je nodig hebt en kies je zo altijd de juist ophangmethode voor het gewicht van jouw schilderij!

Eenvoudig en veilig je kunst ophangen met plakspijkers

Wanneer je het juiste schilderij ophangsysteem zonder boren hebt gekozen, is het van belang om deze op de juiste manier toe te passen. Zorg dat je de gebruiksaanwijzing goed volgt om ook daadwerkelijk de draagkracht te behalen die het product beloofd. 

Bij Plakspijkers.nl raden we je plakspijkers aan met 10kg draagkracht. Deze klevende spijkers die je simpel op de muur ”plakt” leveren per stuk 5kg draagkracht. Dit betekend dus dat je 2 plakspijkers nodig hebt om jouw schilderij veilig op te hangen zonder te hoeven boren.

Benieuwd hoe de plakspijkers met 10kg draagkracht voor een schilderij ophangen zonder boren te gebruiken zijn? Lees het hieronder in het stappenplan.

klevende spijkers per wand

Een schilderij ophangen zonder boren in 4 stappen

De klevende spijker 10kg draagkracht van Plakspijkers.nl de ideale oplossing om een schilderij op te hangen zonder te hoeven boren in de muur. Deze spijkers die je als het waren op de muur plakt, kunnen met gemak een gewicht aan tot 10kg en dus in veel gevallen ook jouw schilderij. Wel is het belangrijk de klevende spijkers op de juiste manier te bevestigen aan de muur. Een schilderij ophangen zonder boren doe je in 4 stappen:

wand stofvrij maken

1. Wand ontvetten. (Stofvrij maken)

Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is en vrij van stof, vet en andere vuiligheden. Doe dit door een doekje met water te gebruiken of gebruik bijvoorbeeld zuivere alcohol. Ontvet de wand goed en zorg dat alles schoon is. Maak vervolgens de plek droog met een schone doek.

2. Plek bepalen

Kies de plek waar je de plakspijker wilt bevestigen om je schilderij precies goed te hangen. Als je twee plakspijkers gebruikt, zorg dan dat ze recht en waterpas zijn. Markeer daarna waar je ze gaat aanbrengen.

schilderij ophangen zonder boren 10 kg
plakspijker schilderij ophangen

3. Verwijder de plakstrip en hang het schilderij op.

Verwijder de sticker van de plakspijker(s) en druk het product goed tegen de wand op de juiste plek. Druk vervolgens de lucht onder de sticker van de spijker goed naar de zijkanten zodat je geen luchtbelletjes meer ziet. Let er op dat wanneer de plakspijkers eenmaal bevestigd zijn, deze er niet meer afgehaald mogen worden. Indien de plakspijker één keer vast heeft gezeten, kan deze na het verwijderen niet nogmaals gebruikt worden. 

4. Laat 2 uur hechten.

Laat de bevestigde spijkers +- 2 uur hechten aan de muur zonder dat je er al gewicht aan hangt. Na 2 uur kan je 100% zeker iets ophangen aan jouw plakspijkers

Zo kun je gemakkelijk in 4 stappen een schilderij ophangen zonder boren.

tevreden klant plakspijkers.nl
Vandaag besteld, is morgen in huis

Snel en gemakkelijk. Geniet direct van je opgehangen items!

Gratis thuis bezorgd vanaf €20

Bij bestellingen vanaf €20 betaal je geen verzendkosten

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Bekijk hier alle producten voor schilderij ophangen zonder boren

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste ophangsysteem voor schilderijen?

Kom je er niet helemaal uit? En wil je graag advies over schilderij ophangen zonder boren? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op via WhatsApp, we reageren vaak al binnen 5 minuten

Je kunt ons natuurlijk ook een mailtje sturen of direct bellen.

Veel gestelde vragen

Over de schilderij ophangmethode

De draagkracht van een spijker is het aantal gewicht dat een plakspijker kan dragen. Je kunt dus een product met een gewicht tot aan de maximale draagkracht van de plakspijkers eraan hangen. Zo ben je er zeker van dat het ophangsysteem niet loslaat waardoor het naar beneden zal vallen. 

Het is belangrijk dat het maximale draagvermogen niet overschreden wordt!

Wanneer je een zelfklevende spijker aan een stof- en vetvrije wand hebt bevestigd, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing, dan behoudt elke plakspijker uit ons assortiment gegarandeerd levenslang zijn draagvermogen. Het idee dat een plakspijker na verloop van tijd minder sterk wordt en loskomt, is dus niet waar.

Nee, het belangrijk dat je de maximale draagkracht niet overschrijdt. Kies dan voor een zelfklevende spijker met meer draagkracht. Al helemaal als we het hebben over een schilderij ophangen zonder boren. Een schilderij kan namelijk aardig zwaar zijn.

De draagkracht die aangegeven staat, is het gewicht dat 100% gehouden kan worden. Wanneer je iets meer gewicht eraan hangt, kan het zo zijn dat dit blijft hangen, maar de zekerheid vervalt hier.

Wil bijvoorbeeld een schilderij ophangen van 7 kilo? Gebruik dan twee klevende spijkers met 5 KG draagkracht. Zo creëer je een draagkracht van in totaal 10 KG. 

Nee, de draagkracht zal altijd op elke wand hetzelfde zijn. Wel is het belangrijk dat je een klevende spijker kiest die geschikt is voor de wand waarop jij deze wilt bevestigen. Als dit niet het geval is, kan dit wel degelijk de draagkracht doen verminderen. Ook kan het dat zijn dat de plakspijker helemaal niet hecht.

Bij plakspijkers.nl willen we het gebruik van dit ophang systeem voor schilderij ophangen zonder boren zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom vind je bij elk product een passende handleiding waarmee je snel en makkelijk de spijkers kunt ophangen. 

Hoe dit moet verschilt per merk en type. Kijk daarom in de product beschrijvingen van onze producten voor de juiste handleiding. 

Wat alle handleidingen gemeen hebben, is dat de ondergrond van te voren goed ontvet dient te worden. Ook dit lees je terug in de handleidingen.

Plakspijkers verwijderen doe je in veel gevallen gemakkelijk door deze er gewoon af te trekken. Let bij gevoelige wanden zoals behang of stucwerk er wel op dat je de ondergrond niet meetrekt. 

Dit risico beperk je het meest door de juiste type plakspijkers op gevoelige ondergronden te plakken. Deze types zijn namelijk speciaal voor behang en stucwerk ontworpen en beperken daarom het risico van een beschadigde wand met 95%!

Onze spijkers zijn niet alleen geschikt voor een schilderij ophangen zonder boren. Ben je op zoek naar nog meer handige oplossingen om items op te hangen zonder boren? Ontdek onze blogs over het ophangen van fotowandenwhiteboardsklokken en tuinposters. Zo vind je voor elke situatie de perfecte en stijlvolle oplossing. Naast bovenstaande items die je kunt ophangen met onze handige klevende spijkers, hebben we ook een innovatief product gelanceerd: waterdichte klevende spijkers. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld een doucherekje op te hangen of als ophangmethode voor een spiegel in de badkamer!

Over plakspijkers.nl

Wanneer je bij plakspijkers.nl voor 17:00 besteld, verzenden wij de bestelling nog dezelfde dag. In dit geval kan je jouw bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen verwachten.

Bestel je na 17:00? Dan verzenden we jouw bestelling direct de volgende dag. Je kunt jouw bestelling dan binnen 2 tot 3 dagen verwachten. 

Bestellingen worden vrijwel altijd in brievenbus formaat verzonden. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor de pakketbezorger. Wel zo makkelijk toch?

Verzenden is vanaf €20,- helemaal gratis. Wanneer jij dus voor 20 euro of meer besteld, betalen wij de verzendkosten! Dit geldt ook voor verzenden naar België.

Bestel je voor minder dan €20,-, dan kost de verzending slechts €1,99

Ongebruikte producten zijn altijd gratis te retourneren

Bij plakspijkers.nl hebben we de laagste prijsgarantie. Dat betekend dat wanneer jij hetzelfde product ergens goedkoper vind (dit geld voor de productprijs + verzendkosten), je hetzelfde product bij ons helemaal gratis krijgt. 

Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice.

Op al onze producten krijg je altijd 3 maanden garantie. Wanneer de bestelde plakspijkers op de juiste manier zijn aangebracht en binnen 3 maanden al loslaten of een ander defect vertonen, krijg je het volledige aankoopbedrag terug. 

 

Contact met onze klantenservice kan gemakkelijk via e-mail, telefoon of WhatsApp. 

Je kunt ook ons contactformulier invullen. Dan nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.

Betalen via ons webshop kan veilig en gemakkelijk met Ideal, Apple Pay, Bancontact en MasterCard

Winkelwagen
Chat openen
Whatsapp met ons!
Vragen over schilderij ophangen zonder boren?