Hang gemakkelijk één of meerdere fotolijsten op tot 10 KG

Fotolijst ophangen zonder boren

Wil je een mooie fotolijst ophangen zonder boren zodat je de muur niet beschadigd? Of heb je simpelweg geen zin om zelf te gaan boren? Wij hebben een aantal leuke en handige tips voor het ophangen van fotolijstjes zonder spijker. Lees in deze blog hoe je het op een slimme manier kunt aanpakken.

Perfect je fotolijst ophangen zonder boren

In ieder interieur is wanddecoratie een absolute musthave, wat voor interieur je ook hebt. Mooie fotolijstjes, schilderijen, lijsten met posters, canvassen, noem het maar op. Naast dat het er gezelliger uitziet, blijkt uit verschillende onderzoeken dat het zelfs je humeur kan verbeteren. Echter is wel een één klein probleempje waar veel mensen tegenaan lopen: het ophangen van de fotolijsten.

Wanneer je een betonnen muur of gipsplaat muur hebt, dan zal er geboord moeten worden. Bij een houten muur zou je eventueel gewoon met een hamer en een spijker te werk kunnen gaan. Echter zijn er steeds meer mensen die fotolijst willen ophangen zonder in de muur te hoeven boren. Wij hebben hier de pérfecte oplossing voor!

fotolijst ophangen zonder boren

Fotolijst ophangen zonder boren: gebruik klevende spijkers

Klevende spijkers, ook wel plakspijkers genoemd, zijn dé oplossing om fotolijsten op te hangen aan je muur zonder te boren. Het zelfklevende ophangsysteem is een bewezen en absoluut betrouwbare oplossing. Door klevende spijkers te gebruiken, heb je geen boor of hamer meer nodig!

Wij hebben verschillende soorten zelfklevende spijkers in ons assortiment die je kunt gebruiken om jou fotolijst op te hangen zonder boren:

Is jouw fotolijst of canvaslijst zwaarder dan bovenstaand dan de genoemde draagkracht van bovenstaande producten? Dan kun je ook meerdere schroeven per fotolijst gebruiken. Wij al onze producten in setjes van 2. Is jouw fotolijst bijvoorbeeld 10 KG? Gebruik dan 2x de klevende spijker met 5 KG draagkracht!

plakspijkers

Fotolijst aan de muur zonder boren – Hoe werkt dat?

Bij al onze producten is de manier van ophangen hetzelfde. We leggen het graag aan je uit. Zo kun je zonder enig probleem jouw fotolijst(en) ophangen aan de muur.

  1. De 1e stap is altijd het ontvetten en/of schoonmaken van de wand waar jij jouw fotolijst wilt gaan ophangen. Doe dit bijvoorbeeld met een schone natte doek. Je zou ook een citroen kunnen gebruiken. Laat dit 1 minuut intrekken en dep de wand daarna goed droog met een schoon doek.
  2. Bepaal de plek op de muur waar jouw fotolijst moet komen te hangen. Let ook op dat wanneer je meerdere klevende spijkers gebruikt, zorg dan dat je ze waterpas naast elkaar ophangt.
  3. Plek bepaald en muur ontvet? Haal dan de klevende spijkers uit de verpakking. Verwijder de sticker op de plakspijker(s) en druk het product goed tegen de wand op de juiste plek. Druk vervolgens de lucht onder de sticker van de spijker goed naar de zijkanten zodat je geen luchtbelletjes meer ziet. Let er op dat wanneer de plakspijkers eenmaal bevestigd zijn, deze er niet meer afgehaald mogen worden. Indien de plakspijker één keer vast heeft gezeten, kan deze na het verwijderen niet nogmaals gebruikt worden.
  4. Wacht ongeveer 2 uur na het bevestigen van de klevende spijkers aan de muur. Na 2 uur kun je jouw fotolijst ophangen. Ontzettend gebruiksvriendelijk en gemakkelijk voor iedereen. En dat in maar 4 stappen!

Bekijk hier alle producten voor fotolijst ophangen zonder boren

Hulp nodig bij fotolijst ophangen zonder boren?

Kom je er niet helemaal uit? En wil je graag advies over fotolijst ophangen zonder boren? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op via WhatsApp, we reageren vaak al binnen 5 minuten

Je kunt ons natuurlijk ook een mailtje sturen of direct bellen.

Veel gestelde vragen

Over de fotolijst ophangsysteem

De draagkracht van een spijker is het aantal gewicht dat een plakspijker kan dragen. Je kunt dus een product met een gewicht tot aan de maximale draagkracht van de plakspijkers eraan hangen. Zo ben je er zeker van dat het ophangsysteem niet loslaat waardoor het naar beneden zal vallen. 

 

Het is belangrijk dat het maximale draagvermogen niet overschreden wordt!

Wanneer je een klevende spijker aan de wand hebt bevestigd welke goed is ontsmet volgens de gebruiksaanwijzing. Zal elke plakspijker in ons assortiment levenslang zijn draagkracht behouden. Het is dus een fabeltje dat in verloop van de tijd de draagkracht verloren gaat waardoor hij na een aantal maanden of jaren alsnog los zou laten.

Nee, het belangrijks dat je de maximale draagkracht niet overschrijdt. Kies dan voor een zelfklevende spijker met meer draagkracht. Al helemaal als we het hebben over een schilderij ophangen zonder boren. Een fotolijst kan namelijk aardig zwaar zijn.

De draagkracht die aangegeven staat, is het gewicht dat 100% gehouden kan worden. Wanneer je iets meer gewicht eraan hangt, kan het zo zijn dat dit blijft hangen, maar de zekerheid vervalt hier.

Nee, de draagkracht zal altijd op elke wand hetzelfde zijn. Wel is het belangrijk dat je een klevende spijker kiest die geschikt is voor de wand waarop jij deze wilt bevestigen. Als dit niet het geval is, kan dit wel degelijk de draagkracht doen verminderen. Ook kan het dat zijn dat de plakspijker helemaal niet hecht.

Bij plakspijkers.nl willen we het gebruik van dit ophang systeem voor fotolijst ophangen zonder boren zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom vind je bij elk product een passende handleiding waarmee je snel en makkelijk de spijkers kunt ophangen. 

Hoe dit moet verschilt per merk en type. Kijk daarom in de product beschrijvingen van onze producten voor de juiste handleiding. 

Wat alle handleidingen gemeen hebben, is dat de ondergrond van te voren goed ontvet dient te worden. Ook dit lees je terug in de handleidingen.

Plakspijkers verwijderen doe je in veel gevallen gemakkelijk door deze er gewoon af te trekken. Let bij gevoelige wanden zoals behang of stucwerk er wel op dat je de ondergrond niet meetrekt. 

Dit risico beperk je het meest door de juiste type plakspijkers op gevoelige ondergronden te plakken. Deze types zijn namelijk speciaal voor behang en stucwerk ontworpen en beperken daarom het risico van een beschadigde wand met 95%!

Over plakspijkers.nl

Wanneer je bij plakspijkers.nl voor 17:00 besteld, verzenden wij de bestelling nog dezelfde dag. In dit geval kan je jouw bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen verwachten.

Bestel je na 17:00? Dan verzenden we jouw bestelling direct de volgende dag. Je kunt jouw bestelling dan binnen 2 tot 3 dagen verwachten. 

Bestellingen worden vrijwel altijd in brievenbus formaat verzonden. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor de pakketbezorger. Wel zo makkelijk toch?

Verzenden is vanaf €20,- helemaal gratis. Wanneer jij dus voor 20 euro of meer besteld, betalen wij de verzendkosten! Dit geldt ook voor verzenden naar België.

Bestel je voor minder dan €20,-, dan kost de verzending slechts €2,50

Ongebruikte producten zijn altijd gratis te retourneren

Bij plakspijkers.nl hebben we de laagste prijsgarantie. Dat betekend dat wanneer jij hetzelfde product ergens goedkoper vind (dit geld voor de productprijs + verzendkosten), je hetzelfde product bij ons helemaal gratis krijgt. 

Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice.

Op al onze producten krijg je altijd 3 maanden garantie. Wanneer de bestelde plakspijkers op de juiste manier zijn aangebracht en binnen 3 maanden al loslaten of een ander defect vertonen, krijg je het volledige aankoopbedrag terug. 

 

Contact met onze klantenservice kan gemakkelijk via e-mail, telefoon of WhatsApp. 

Je kunt ook ons contactformulier invullen. Dan nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.

Betalen via ons webshop kan veilig en gemakkelijk met Ideal, Apple Pay, Bancontact en MasterCard

Winkelwagen
Chat openen
Whatsapp met ons!
Vragen over schilderij ophangen zonder boren?